آخرین اخبار
کد مطلب: 78030
بان کي‌مون: ژنو ? پيشرفت چنداني نداشت/ مجبور شدم دعوت از ايران را پس بگيرم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 780

 


به گزارش  سلام لردگان،  هفته‌نامه آلماني «اشپيگل» در گفت‌وگويي با «بان‌ کي‌مون» دبيرکل سازمان ملل متحد موضوع بحران سوريه و موضع‌گيري سازمان ملل در اين زمينه را به طور ويژه مورد بررسي قرار داد.

بان کي‌مون درباره گفت‌وگوها با دولت سوريه به ويژه مذاکره مستقيم با «بشار اسد» رئيس جمهور سوريه گفت: «اينها گفت‌وگوهاي بسيار سختي هستند اما «اخضر ابراهيمي» نماينده اتحاديه عرب و سازمان ملل متحد مذاکره‌کننده ماهري است. گفت‌وگوها پيشرفت چنداني نداشته است اما 2 طرف گفت‌وگو پاي ميز مذاکره حاضر شده‌اند. مذاکرات ادامه دارد و مثبت است.»

اشپيگل درباره هدف سازمان ملل متحد درباره ايجاد دولت انتقالي و چگونگي استقرار آن در سازمان ملل متحد پرسيد: «فاصله ميان دولت و مخالفان زياد است به خصوص درباره مسئله دولت انتقالي. اما آنچه در حال حاضر مهم است اين است که 2 طرف حاضر شوند بنشينند و با هم گفت‌وگو کنند و من معتقدم که نمايندگان سوريه تمايلي به گفت‌وگو درباره جزئيات ندارد اما ما بايد صبور باشيم.»

وي تحت فشار قرار دادن هر 2 سو را مهم قلمداد کرد و گفت که هر 2 طرف بايد از خود انعطاف نشان دهند. بي‌اعتماد در 2 طرف زياد است و اجازه خروج به شهرونداني که چندين ماه در شهر زنداني بوده‌اند، خود نشانه خوبي براي اعتمادسازي است.»

وي در عين حال با ابراز نااميدي از اينکه اين موضوع تاکنون به تحقق نپيوسته است، اعلام کرد که تلاش‌ها همچنان در اين زمينه ادامه دارد.

دبيرکل سازمان ملل متحد در ادامه گفت: «اين احتمال خيلي کم است که روسيه با هر گونه تحريم عليه سوريه موافقت کند. اما من اميدوارم که در روزهاي آتي با وزير خارجه روسيه ديداري داشته باشم.»

امکان دستيابي به راهکاري بدون همکاري ايران و روسيه ديگر موضوعي بود که اشپيگل درباره آن از بان‌ کي‌مون پرسيد و وي گفت: «بهتر بود که ايران در مذاکرات اخير حضور داشت. ايران يکي از نقش‌آفرينان موثر منطقه‌اي است و نقش مهمي در دستيابي به توافق بين دولت و مخالفان ايفا مي‌کند به همين دليل من از ايران دعوت کردم اما متاسفانه من مجبور شدم اين دعوت را پس بگيرم.» 

مسئله تسليحات شيميايي سوريه و نابودي آنها ديگر موضوعي بود که در اين گفت‌وگو به آن اشاره شد و خبرنگار اشپيگل از آن با عنوان تنها دستاورد دبير کل سازمان ملل نام ‌برد که تا حدودي محقق شده است.

بان کي‌مون در اين مورد گفت: «سوريه در اين مورد همکاري مي‌کند اما از بين بردن اين تسليحات بايد سريعتر صورت گيرد. البته موارد امنيتي و قانوني نيز در اين زمينه مطرح است که نبايد منجر به تاخير بيشتر شود.»

وي تاکيد کرد که تسليحات شيميايي سوريه بايد تا 20 ژوئن از اين کشور خارج شوند.

جامعه جهاني (درباره سوريه) دچار دودستگي شده به همين دليل است که هنوز راه حلي براي اين بحران پيدا نشده است. ميان سوري‌ها اختلاف افتاده و شوراي امنيت سازمان ملل متحد نيز يکپارچه عمل نمي‌کند. و برخي از مهمترين کشورهاي منطقه نيز همراه نيستند به همين دليل من هميشه تاکيد داشته‌ام که گزينه نظامي درست نيست. من از کشورهايي که سلاح در اختيار مي‌گذاشتند، خواستم تا اقدامات خود را متوقف کنند تا در نهايت بتوان به راهکاري سياسي رسيد.

انتهاي‌پيام/

منبع : فارس

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس